Onderhoud

Houthandel Daalder hanteert een eigen methode om de blokhut zo goed en duurzaam mogelijk op te bouwen.
Wij adviseren altijd een hardhouten fundering onder de blokhut te monteren. Deze zorgt ervoor dat het vurenhout van de blokhut niet in contact komt met zand of steen waarop de blokhut komt te staan.

Voor de bescherming van onze blokhutten is een speciale verf op lijnolie-basis ontworpen. Deze verf dekt zeer goed en heeft als groot voordeel dat het niet “afbladderd”. Als u na een aantal jaren de blokhut weer moet gaan schilderen hoeft u de blokhut alleen maar vuilvrij te maken om een nieuwe laag aan te brengen. U hoeft dus niet meer te schuren!
Wij raden aan om tijdens de opbouw de mes en groef , en de hoekverbindingen van de planken met een kleurloze verf op lijnolie-basis te behandelen en de planken dus “nat” in elkaar te drukken. Dit zorgt voor een lijmende en afdichtende werking en u beschermd hiermee de delen waar u na de opbouw niet meer bij kunt.

Als de blokhut in zijn geheel opgebouwd is, moet u de buitenkant minimaal twee keer met een verf op lijnolie-basis behandelen. Deuren en ramen ook aan binnen- en buitenkant meebehandelen omdat deze aan 2 kanten nat kunnen worden.
Kleurloos is niet geschikt voor de buitenkant omdat er te weinig pigment in zit. De UV-stralen zullen dan “door” de verf heen gaan en het hout zal grijs worden. Daarom is het verstandiger om voor de buitenkant een verf uit te zoeken met een kleur.
Ook raden wij aan om het dakhout wat over de wand steekt te schilderen aan zowel onder als bovenkant, alvorens u de dakbedekking aanbrengt. Schilder tevens zo’n 20 centimeter van het dakhout aan de binnenkant van uw tuinhuis om vochtvlekken tegen te gaan. Het dakhout mag uiteraard wel met kleurloze lijnolie omdat hier geen direct zonlicht op schijnt.

Klik hier om de verf te bestellen    LET OP! Wij versturen geen verf per post

1. Redwood 2. Teak 3. Cedar
4. Kleurloos 5. Licht eiken 6. Mahonie
7. Beige 1015 8. Ivoor 1013 9. Wit
10. Grijswit 9002
11. Steengrijs 7030 12. Stofgrijs 7037 13. Kwartsgrijs 7039
14. Antraciet 7016 15. Zwart 16. Olijfgroen 6003
17. Mosgroen 6005 18. Rijtuiggroen 723 19. Donker blauw 5011

Let op: de kleuren van het voorbeeld kunnen licht afwijken

Geen tijd/zin om meteen te schilderen? Dan is dit dé oplossing:

Laat uw blokhut coaten, uw blokhut wordt dan in kleur aangeleverd. De blokhut is 2x aan de buitenzijde behandeld. U kunt ook kiezen voor een andere kleur voor de ramen, deuren en daklijsten. Zo ontstaat er een prachtig resultaat. Het coaten kan al bij een houtdikte vanaf 34mm.

De blokhut hoeft niet te drogen als de blokhut bij u aankomt, u kunt gelijk bouwen. Op deze manier is uw blokhut de eerst komende jaren beschermd! Voor prijzen kunt u contact met ons opnemen. Klik hier voor aanvullende informatie over het coaten

remmers kleuren

1. Pinie/Lärche 2. Teak                  3. Kastanie
4. Tannengrün 5. Mahagoni         6. Palisander
7. Silbergrau 8. Nuβbaum         9. Kiefer
10. Eiche rustikal 11. Eiche hell
12. Ebenholz        13. Slazgrün

 

Let op: de kleuren van het voorbeeld kunnen licht afwijken